Voor Scholen

Bent u werkzaam op een MBO of HBO school en bent u op zoek naar erkende en uitdagende stageplaatsen voor uw studenten?

Neem contact met ons op

Mallorca is een topbestemming met heel veel mogelijkheden op het gebied van stages! En de aanwezigheid van Mallorcaworks, maakt deze bestemming nog interessanter! Mallorcaworks helpt studenten uit Nederland bij het vinden van een geschikte stageplek. 

Dankzij ons netwerk en onze kennis van de arbeidsmarkt zijn wij in staat om de perfecte match te maken tussen student en bedrijf. Verder regelen we voor onze kandidaten alles op het gebied van huisvesting, de benodigde documenten, verzekeringen en geven we tips voor het sollicitatiegesprek.

Travel, Leisure & Hospitality

Receptie

Marketing en communicatie

Sport en Bewegen, recreatie

Animatie

(Hulp) Kok

Event Management

Verzorgende IG

Frontoffice

Gastheer/gastvrouw

Horeca Manager

Verpleegkunde

Staat een opleiding hier niet vermeld, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en wij kijken samen met u naar de mogelijkheden.

Kwaliteitseisen

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze stageplaatsen. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen, werken wij enkel samen met organisaties die aan bepaalde eisen voldoen. Bij het bemiddelen naar MBO-stages werken wij volgens de richtlijnen van het S.B.B. (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) op het gebied van erkennen en begeleiden van leerbedrijven.

Onze stageplaatsen voldoen aan de eisen die de opleiding stelt en die de stagiair in staat stelt om zich voor te bereiden op de toekomstige beroepspraktijk. Er zijn binnen de bedrijven supervisors en tutoren beschikbaar om de studenten inhoudelijk op het desbetreffende niveau te begeleiden. Wij dragen zorg voor het feit dat de student een eerlijk stagecontract krijgt dat voldoet aan de arbeidswetgeving en condities van Spanje.

Wij staan in nauw contact met de betrokken stagecoördinatoren en overleggen over alle relevante zaken m.b.t. de stage. Indien nodig kunnen wij in opdracht van school contact opnemen met de student en het stagebedrijf en ingrijpen in conflictsituaties of acties ondernemen in het geval van incidenten en noodgevallen.

Voor alle partijen, ook de ouders is het een gerust gevoel dat er een Nederlandse intermediair op het eiland aanwezig is om de studenten met raad en daad bij te staan.

Studiereizen, docentenreizen en studentenreizen

Mallorcaworks organiseert jaarlijks een bezoekersweek voor stage coördinatoren en docenten. Tijdens deze week gaan we verschillende stagebedrijven bezoeken en bieden we een interessant en leerzaam programma aan. We laten tijdens deze week precies zien wat er mogelijk is op Mallorca en wat we doen. Daarnaast zorgen wij ook voor een geschikte accommodatie, vervoer en begeleiding op het eiland.
We hebben ook de mogelijkheid om op aanvraag uitwisselingsprogramma’s met Spaanse onderwijsinstellingen voor docenten en studenten te organiseren.

 

We organiseren ook studiereizen voor studenten, waarbij studenten de kans krijgen om de taal te kunnen leren en zich te kunnen voorbereiden en oriënteren op een internationale stage in de toekomst. In verband met de organisatie hiervan dient deze 4 maanden van tevoren te worden aangevraagd.

Docenten die op stagebezoek komen, kunnen ook een beroep op ons doen, tegen redelijke vergoeding begeleiden wij de docenten tijdens hun bezoek. Wij regelen dan ook dat de supervisors, stagiairs en vertegenwoordigers van de stagebedrijven voorbereid worden op uw komst en maken samen met u een planning. Op deze manier kan het docentenbezoek zo effectief mogelijk worden benut.

Assessments en examens

Mallorcaworks beschikt over een voor het MBO gekwalificeerde assessor. Dit betekent dat er ook kwalificerende stages mogelijk zijn, waarbij wij als examinator optreden. Ook kunnen wij indien de school niet in staat is om een stagebezoek af te leggen, in overleg het officieel stagebezoek afnemen.
Bij alle studenten zorgt Mallorcaworks dat ze aanwezig zijn bij het eindgesprek. Dit om ervoor te zorgen dat de eindevaluatie goed verloopt en alle benodigde documenten correct worden ingevuld.

 

Mallorcaworks heeft na 100+ studenten inmiddels ruim voldoende ervaring met de (steeds veranderende) onderwijskundige eisen die aan de stages gesteld worden door de verschillende opleidingen.

 

Voorlichting en promotie

Mallorcaworks is twee keer per jaar een aantal weken in Nederland. Dit is meestal in de periode van eind oktober en midden januari. Wij zijn dan  aanwezig voor overleg met scholen en voor promotionele doeleinden zoals voorlichtingen en stagemarkten. Ook hebben we een promotieteam van oud stagiairs van Mallorcaworks. Zij geven indien gewenst op uw school of stagemarkt een voorlichting over het stage lopen op Mallorca via Mallorcaworks.

Geïnteresseerd in een samenwerking met ons?

Mallorcaworks

Wij begeleiden stagiairs van A tot Z: we zoeken een passend stagebedrijf, goede huisvesting en we regelen jouw transfer bij aankomst. Ook belangrijk: we helpen je met alle verplichte en noodzakelijke documenten voor jouw stage!

© 2020 Mallorcaworks