Wij krijgen elke dag vragen over het Corona virus en de gevolgen daarvan.

Daarom deze mededeling.

Vooralsnog is er geen negatief reisadvies voor Mallorca en ook niet voor Nederland.

Er is dus geen reden voor paniek nu, ook al beseffen wij dat iedereen onrustig is door alle berichtgeving in de media. Mallorcaworks gaat op dit moment gewoon door met het plannen van alle stages zoals afgesproken. Het is volgens ons onverstandig en overbodig  om met alle voorbereidingen te stoppen. Er moet immers nog van alles geregeld worden en we willen dat jullie een mooie stagetijd op Mallorca zullen gaan hebben.

De meeste studenten gaan pas vanaf eind Maart en midden april naar Mallorca, de studenten die hier zijn, maken het goed en worden door ons geïnformeerd over de actuele ontwikkelingen.

Mallorcaworks staat in nauw contact met de scholen waar onze studenten vandaan komen.

De scholen volgen de adviezen van het ministerie. Zolang het officiële reisadvies naar Mallorca op groen staat, gaan ook alle scholen er van uit dat hun leerlingen gewoon stage gaan lopen in Europa.

Wacht dus officiële informatie van jouw school af. De meeste scholen zijn zelf en via het Erasmusprogramma verzekerd voor dit soort van situaties. 

Er zijn luchtvaartmaatschappijen die sommige vluchten cancelen. Dat doen ze niet omdat het onveilig is, maar omdat ze het niet rendabel vinden om met een halfvolle vlucht te vliegen. Geen reden tot paniek dus. Je krijgt je geld terug en je kunt gewoon bij een andere maatschappij op dezelfde dag een vlucht boeken. Laat het ons even weten als dat bij jou het geval is. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Wij volgen steeds alle officiële kanalen en zullen proberen om jullie zo goed mogelijk te adviseren hierover. Heb je vragen, laat het ons dan weten!

Je kunt de officiële stand van zaken volgen op:

www.rivm.nl

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19