Hoe we werken

Onze missie is het samenbrengen van studenten en bedrijven. We stoppen niet tot we de perfecte match gevonden hebben! Dit doen we als volgt:

Onze werkwijze

1. Inschrijven bij Mallorcaworks

Nadat we je inschrijving hebben verwerkt en geaccepteerd en je via Skype hebben leren kennen, gaan we op zoek naar een stage die past binnen de voorwaarden van je opleiding. Dit doen we nadat we het inschrijfgeld hebben ontvangen, waarvoor we je een factuur sturen.

2. Voorbereiding

Zodra wij een passende stageplaats voor je hebben gevonden, stuur je ons een sollicitatiebrief voor deze stage. Wij stellen je dan aan het bedrijf voor. Ook ga jij alvast aan de slag met het aanvragen van de benodigde documenten, zoals je NIE en verklaringen van school. Hierbij adviseren en ondersteunen wij jou.

3. Voorstellen

Na ontvangst van jouw sollicitatiebrief stellen wij je voor aan het bedrijf. In enkele dagen laten wij je weten of het bedrijf ook geïnteresseerd is in jou. In geval van wederzijdse interesse wordt je meestal door het bedrijf uitgenodigd voor een telefoon of Skypegesprek. Wij laten je ruim van tevoren weten wanneer en op welke wijze dit gesprek plaatsvindt. Houdt er rekening mee dat dit gesprek vaak plaats vindt in het Engels, Duits of Spaans. Je ontvangt van ons een mail met tips voor de voorbereiding van dit gesprek.

4. Goedkeuren

Wanneer de stageplaats voldoet aan jouw eisen en het stagebedrijf heeft aangegeven jou te willen aannemen voor de stage en de stagebegeleider van school akkoord is, gaan we aan de slag met het stagecontract dat door school wordt opgesteld.

5. Betalen

De rest van de bemiddelingskosten betaal je pas nadat we daadwerkelijk een passende stageplaats voor je gevonden hebben en alle partijen akkoord zijn. Direct na de bevestiging hiervan ontvang je van ons de factuur. Lees onze algemene voorwaarden, ook met betrekking tot de betaling, goed door om onduidelijkheden te voorkomen. Indien je je na aanname en akkoord van alle partijen uit eigen beweging om welke reden dan ook terugtrekt, ben je toch de totale kosten aan ons verschuldigd.

Prijs totaalpakket stagebemiddeling: €575 (incl. btw)

Prijs stageplaats buiten Mallorca: €300 (incl. btw)

6. Huisvesting

Zodra jouw stage op Mallorca zeker is gaan wij op zoek naar huisvesting. Een geschikte accommodatie vinden op Mallorca is niet altijd even gemakkelijk. Wij beginnen dan ook op tijd met zoeken.

Wij beschikken over een netwerk van huizen en appartementen die aan studenten worden aangeboden. Huisvesting op Mallorca kan duur zijn, zeker in het hoogseizoen. Houd er rekening mee dat je ongeveer €450,- tot €550,- per maand aan woonlasten kwijt zult zijn. Wij doen ons best om zo snel mogelijk geschikte woonruimte te vinden, maar kunnen niets garanderen.

In de meeste gevallen wordt het contractueel afgesproken dat je bij het stagebedrijf gaat wonen en worden er ook personeelsmaaltijden verzorgd. Deze huisvesting kan erg eenvoudig zijn naar Nederlandse maatstaven en je deelt je slaapkamer bijna altijd met een collega. Soms wordt je gehuisvest in het hotel waar je werkt, maar wordt je in het hoogseizoen naar nabijgelegen huisvesting verplaatst.

7. De reis en vlucht boeken

Zodra alles door alle partijen goed is afgesproken en bevestigd ontvang je van ons advies over de te boeken vlucht. In het algemeen zullen we je vragen om een of twee dagen voor de start van je stage aan te komen op Mallorca. 

Indien je eerst naar de taalcursus gaat, regel je de transfer met de taalschool. Mallorcaworks regelt dan jouw vervoer naar jouw stageplaats.

Wij regelen dat je wordt opgehaald van het vliegveld en begeleiden je daarna naar je stagebedrijf of huisvesting.

Vaak begin je op de dag na aankomst of de dag daarop direct met je stage. Als het stagebedrijf jouw huisvesting regelt kun je er maximaal twee dagen eerder terecht.

Wij adviseren je om een enkele reis te boeken om onnodige kosten bij eventueel eerder of later vertrek te voorkomen. 

Ga nooit zonder overleg met ons een vlucht boeken! Deze wordt altijd in overleg met ons geboekt, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat we jullie op het afgesproken tijdstip kunnen opvangen en begeleiden.

8. Tijdens jouw stage

Zolang je op Mallorca bent, blijven wij natuurlijk jouw contactpersoon. Je kunt op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 bij ons terecht voor allerlei vragen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Buiten deze uren zijn wij altijd te bereiken in geval van nood.

Heb je een andere vraag?

E-mail ons op elk moment

Of bel — +34 646053900

Gegevensbescherming

Mallorcaworks

Wij begeleiden stagiairs van A tot Z: we zoeken een passend stagebedrijf, goede huisvesting en we regelen jouw transfer bij aankomst. Ook belangrijk: we helpen je met alle verplichte en noodzakelijke documenten voor jouw stage!

© 2020 Mallorcaworks