Lieve studenten,
Aller eerst hoop ik dat jullie en je familie allemaal veilig en gezond zijn. Het prachtige Mallorca waar we allemaal lang op hebben gewacht is nu nog verder weg …


Ik zal me even voorstellen. Ik ben Michelle Farber, een 19-jarige Hospitality Management student van het Graafschap College uit Doetinchem. Ik zou op Mallorca aan de slag gaan als Front-Office stagiair bij Iberostar Royal Cristina. Zondag 1 maart vloog ik naar Mallorca waar ik ben begonnen met een 2-weekse Spaanse taalcursus (aanrader!). In die 2 weken heb ik enorm veel lieve leuke mensen en andere studenten mogen ontmoeten. Ook heb ik al meerdere plekjes van het eiland mogen zien en wat is het een prachtig eiland. In elk straatje is wel iets te zien en om de 5 meter lopen zijn barretjes en restaurantjes waar je kan genieten van de (Spaanse) hapjes en drankjes. Een aangenaam klimaat (wat alleen nog maar beter wordt, YAY), onwijs vriendelijke lokalen én de meest lieve en zorgzame stage begeleiders. Albertina en Erna hebben mij vanaf dag 1 begeleid en geholpen waar dat ook maar kon. Ik ben al jaren lang in strijd tegen heimwee en mede dankzij hen ging het me deze tijd verassend goed af! Ik heb me nergens zorgen over hoeven maken: niet over mijn inwoning, niet over mijn taalcursus, niet over mijn stage en al helemaal niet over mijn sociale contacten. De dames organiseren van alles en geven ons tips over plekjes en restaurantjes die je absoluut niet over wil slaan!


Langzaam maar zeker begon ik op het eiland steeds meer te merken van het Corona virus. Ik merkte dat er enorm strenge maatregelingen getroffen werden waardoor ik me eigenlijk heel veilig voelde. Zelfs veiliger op Mallorca als in Nederland! Helaas kwam ik op zaterdag 15 maart niet onder het vervelende belletje van mijn school-mentor uit: ik werd naar huis gehaald vanwege het virus waar wij nu allemaal mee moeten dealen. Alle anderen studenten vlogen de zondag of maandag naar huis en mijn vriend (ook student die op Mallorca zou gaan stage lopen) en ik moesten er dinsdag 17 maart aan geloven. Met de zomerkleding nog hangend in de kast van het appartement verlieten wij met veel pijn in ons hart het heerlijke Mallorca. Máár wij komen terug, hoe dan ook! Ik wil jullie allemaal op het hart drukken dat er echt geen mooiere kans is dan alsnog lekker naar Mallorca te komen. In die 2,5 week heb ik zoveel geleerd en gezien, stel je voor als dat een aantal maanden zal zijn. De dames van Mallorcaworks helpen je van begin tot eind en zorgen ervoor dat jij alles hebt wat je nodig hebt.


Hopelijk zien we elkaar heel snel maar tot die tijd, blijf binnen en blijf gezond, des te eerder kan ons feestje op Mallorca alsnog beginnen! 🥳
Heel veel liefs, Michelle


PS: Mocht je vragen hebben of meer over mijn ervaringen willen weten, stuur me gerust een berichtje via mijn Facebook of Instagram: michellesneller 💕