Contact

Heb je vragen voor ons of ontvang je graag meer informatie?

+34 646053900
info@mallorcaworks.com
Carrer Es Velar 10, 07650 Santanyí Illes Baleares, Mallorca, Spain

Neem contact met ons op

Gegevensbescherming

F.A.Q.

In welke periode kan ik stage lopen in Mallorca?

Het toeristenseizoen op Mallorca loopt van april tot november, maar er worden het hele jaar door stageplaatsen aangeboden, vooral rond de hoofdstad Palma de Mallorca. Ons streven is het bieden van maatwerk en een persoonlijke service.

Krijg ik een Stagevergoeding?

Mallorcaworks werkt alleen met stagebedrijven die een stagevergoeding aanbieden.
Deze vergoeding varieert van €200,- tot €500,- per maand. Indien het bedrijf ook
huisvesting en maaltijden aanbiedt, is de stagevergoeding meestal rond de €200, –
netto.

Krijg ik altijd huisvesting?

Bijna alle bedrijven waar Mallorcaworks mee werkt, bieden een eenvoudige huisvesting
aan. Als dat niet zo is, helpt Mallorcaworks bij het zoeken naar een veilige en betaalbare
kamer. Mallorcaworks beschikt ook over een appartement in het centrum van Palma. Hier
wonen studenten die in Palma werken bij bedrijven die geen huisvesting aanbieden.

Heb ik recht op vakantie tijdens mijn stage?

Alle Nederlandse (school)vakanties komen te vervallen tijdens de stage. In overleg en alleen met toestemming van het bedrijf kan er door vooruit extra dagen te werken 4 dagen vrij gevraagd worden voor bijvoorbeeld familiebezoek.

Is het nodig om Spaanse taallessen te volgen?

Voor veel stageplaatsen is het noodzakelijk dat er een basis Spaans gesproken wordt.
In dat geval is het volgen van taallessen voorafgaand aan de stage een goed plan.

Kan Mallorcaworks een taalschool aanbevelen?

Mallorcaworks kan studenten in contact brengen met een goede taalschool. Hiermee
heeft Mallorcaworks afspraken gemaakt voor de studenten. Zo kunnen de studenten
toegepaste lessen volgen en wonen ze op basis van halfpension in een gedeelde
slaapkamer, in een Spaans gastgezin. Dit werkt zeker mee bij het leren van de taal. Er
kan ook gezorgd worden voor huisvesting samen met een klasgenoot of vriendin.

Wat als Mallorcaworks na mijn inschrijving toch geen passende stageplaats kan aanbieden?

Mocht het Mallorcaworks niet lukken de student te plaatsen op een passende stageplaats binnen de afgesproken termijn, dan werken wij met de “no cure no pay “regel en krijgt de student de door hem/haar betaalde aanmeldkosten terug betaald. Tenzij er sprake is van overmacht, een situatie waar Mallorcaworks geen enkele invloed op heeft. In dat geval worden de aanmeldkosten niet terug betaald.

Hoeveel uren Spaanse les krijg ik?

Bij de intensieve Spaans cursus krijg je 20 uur les per week, verdeeld over 5 dagen. Over het algemeen heb je elke ochtend les. In de middag ga je huiswerk maken en woordjes leren. Ook zullen er af en toe excursies worden aangeboden.

Wat kost de taalcursus?

Voor de taalschool waarmee we op dit moment werken, betaal je €700,- voor twee weken les, inclusief huisvesting op basis van halpension en de transfer vanaf het vliegveld. Je kunt in overleg ook een kortere cursus volgen, of doorgaan met wekelijkse lessen tijdens jouw stage. Mallorcaworks kan je hierover informatie geven.

Wat als Mallorcaworks geen stageplaats voor me vindt of het stagebedrijf zich terug trekt?

 Als het stagebedrijf zich na de bevestiging terugtrekt of de stage beëindigt om redenen die niet te wijten zijn aan de student biedt Mallorcaworks de student indien mogelijk een andere stageplek aan. Als dit niet mogelijk blijkt, om redenen niet te wijten aan Mallorcaworks, worden de bemiddelingskosten aan de student niet terugbetaald.

Kan ik eerder met mijn stage stoppen als ik mijn verplichte uren al heb gewerkt?

Er wordt bij de start van het stagebemiddelingstraject een begin en einddatum van de stage afgesproken met het bedrijf, de student en school. Studenten tekenen daarvoor ook een contract met het bedrijf en worden aangemeld bij de noodzakelijke instanties op Mallorca. Hiervoor maakt het stagebedrijf maandelijks kosten. Dat betekent dat een student nooit vroegtijdig zijn stage kan beëindigen als de minimaal behaalde uren zijn gemaakt. Eerder vertrek van de stage wordt gezien als een ontslag en kan gevolgen
hebben voor het goedkeuren van de stage.

Wat als het niet goed gaat en ik eerder wil stoppen of weg wil bij het bedrijf?

Indien er problemen zijn, zal Mallorcaworks in eerste instantie langskomen om te praten en te onderzoeken of het probleem kan worden opgelost. Indien nodig zal Mallorcaworks zoeken naar een ander passend stagebedrijf. In de praktijk komt dit niet vaak voor en lukt het, om met onze hulp de stage helemaal af te maken.

Wat als ik heel erg heimwee heb?

Mallorcaworks beschikt over een heimweeprotocol en ondersteund studenten bij erge heimwee. De meeste studenten zijn na 3, 4 weken helemaal gewend. Heel soms komt het voor dat studenten zelf besluiten om toch terug naar Nederland te gaan en te stoppen met hun stage. De gevolgen hiervan liggen dan uiteraard geheel bij de student zelf.

Hoe lang duurt de stage?

Op mallorca ligt de minimale stageperiode op 3 maanden. Bij sommige bedrijven geldt een minimumeis van 4 maanden, 5 of 6 maanden stage is gangbaar. In overleg met jou stellen we een contract op waarbij je de voor jouw stage verplichtte uren in ieder geval zult maken.

Hoeveel uren ga ik werken?

Bij de meeste bedrijven werk je 40 uur per week, en bij 1 grote hotelketen werk je maximaal 35 uur per week. Je hebt altijd 2 vrije dagen per week. Je kunt 3 verschillende diensten hebben: een ochtenddienst, een avonddienst en een gesplitste diens, waarbij je in de ochtend werkt, in de middag vrij bent en dan in de avond weer werkt. ( dit laatste komt vaak voor bij restaurants, F&B of animatie stages).

Hoe oud moet ik zijn om op Mallorca stage te kunnen lopen via Mallorcaworks?

Je moet bij aanvang van je stage minimaal 18 jaar zijn. Voor jongere studenten hebben wij geen stageplaatsen.

Heb ik een VOG nodig?

Voor studenten die tijdens hun stage met kinderen en minderjarigen in aanraking komen,
is op Mallorca een geldige verklaring van goed gedrag (V.O.G.) verplicht. De V.O.G. is aan te vragen bij de gemeente waar de student woont. Mallorcaworks helpt je hierbij en heeft een standaard ingevuld document voor je. Dit is voornamelijk vor studenten die in de animatie of op scholen gaan werken.

Wat moet ik betalen?

Studenten betalen allereerst de inschrijfkosten. Deze bedragen €150,- incl. btw. Na de bemiddeling en het concreet maken van de stage, huisvesting, startdatum en overige documenten, wordt de tweede factuur gestuurd van €425,- incl. btw. De student betaalt dus in totaal €575,- incl. btw voor het gehele traject.

Maak ik nog extra kosten voor bijvoorbeeld documenten?

Je hebt om in Spanje stage te lopen via Mallorcaworks altijd een NIE nummer (Identiteitsnummer voor Buitenlanders) en Seguridad Social (Sociale Verzekering) nodig. Mallorcaworks vindt dit wettelijk gezien de beste optie, ook al zijn er bedrijven die het niet doen. Je bent hiermee verzekerd voor ziektekosten door het bedrijf waar je stage loopt. De kosten hiervan kunnen variëren in verband net de verschillende manieren van aanvragen. Houdt rekening met een bedrag van minimaal €10,- tot maximaal €90,-. Mallorcaworks helpt je hierbij en zoekt voor jou de beste en goedkoopste optie uit.

Wat als ik me bedenk en geen stage meer wil lopen?

Als de student zich terugtrekt na bevestiging van stage, is er geen mogelijkheid tot
teruggave van de totale bemiddelingskosten, dat wil zeggen het inschrijfgeld, de aanmeldkosten (en de eventueel al gemaakte kosten voor NIE en Seguridad Social) niet
terugbetaald. Indien een student nog niet heeft betaald, blijft de betaalverplichting bestaan. Er is immers voor akkoord getekend. Indien studenten niet betalen, schakelen wij altijd een deurwaarder in. In geval van contractbreuk met het stagebedrijf wegens disfunctioneren van de student is er geen mogelijkheid tot teruggave van de bemiddelingskosten.

Hoe zit het met mijn ziektekostenverzekering?

Elke student heeft een verplichte ziektekostenverzekering en kan bij zijn verzekering het Europese ziektekostenverzekeringpasje aanvragen. Hiermee heb je recht op gratis basiszorg in Europa. Let op: sommige verzekeringsmaatschappijen zien een stage met vergoeding als werk en verplichten je de verzekering stop te zetten. Ons standpunt is, dat je vanwege een stage van school in het buitenland bent, en niet vanwege werk. In de meeste gevallen loopt jouw verzekering dus gewoon door. Indien je hierover vragen hebt, kan Mallorcaworks je hierover adviseren.
Je bent via de bedrijven zo wie zo ook verzekerd, maar deze zorg is erg basaal , dus we
adviseren om er ook een privé-verzekering naast te hebben. Beter dubbel dan te weinig
verzekerd!

Hoe zit het met andere verzekeringen?

Zorg dat je een goed dekkende reis en ongevallen verzekering ettelijke
aansprakelijkheidsverzekering hebt en een reisverzekering. Vaak is dit collectief vanuit
school geregeld, of hebben jouw ouders een doorlopende verzekering waarin jij bent meeverzekerd zolang je studeert. Zoek dit altijd even goed uit. Vraag dit goed na op school en thuis en sluit indien nodig een extra studentenverzekering af. ( kijk eens bij
Globetrotter).

Mag ik alvast een vliegticket boeken?

De student stemt de vlucht naar Mallorca altijd af met Mallorcaworks. De aankomst zal over het algemeen vroeg in de ochtend zijn op een doordeweekse dag. Dit in verband met het ophalen op het vliegveld, een bezoek aan de Seguridad Social en evt. andere instanties en de begeleiding naar de huisvesting of naar de ontvangst bij het stagebedrijf. Mocht een student zonder overleg toch een heenvlucht geboekt hebben, dan is het risico voor de student dat hij/zij niet door Mallorcaworks bij aankomst opgehaald kan worden. Ook zal de student dan op eigen kosten in Palma de Mallorca moeten overnachten om de volgende ochtend mee te kunnen naar de instanties.

Hoe zit het met de transfer vanaf het vliegveld?

Mallorcaworks regelt altijd de transfer voor jou. Als je eerst naar de taalcursus gaat, regelt
de taalschool de transfer bij aankomst en Mallorcaworks de transfer naar jouw stagebedrijf op de laatste dag van de cursus.
Sommige bedrijven vergoeden een taxi voor je. Mallorcaworks informeert jou op tijd over
jouw transfer. De transfer terug aan het einde van jouw stage moet je zelf regelen, je bent dan al zo lang op mallorca dat dat geen probleem voor je zal zijn.

Hoeveel bagage mag ik meebrengen?

Indien je wilt dat Mallorcaworks jouw vervoer regelt, mag je maximaal 1 grote koffer en 1
kleine handbagagekoffer bij je hebben. Wil jij meer meebrengen, dan betekent dat at je
zelf jouw transfer moet regelen. Je hebt overigens nergens een grote kledingkast, dus het ia alleen maar lastig om teveel mee te brengen. Beddengoed en handdoeken krijg je altijd bij de huisvesting, tenzij wij je iets anders laten weten. Houd een beetje ruimte in je koffer om de leuke dingen die je op Mallorca gaat kopen aan het einde ook mee naar huis te kunnen nemen. Je kunt op Mallorca alles kopen aan toiletartikelen, vaak goedkoper dan in Nederland.

Moet ik een retourticket boeken?

Mallorcaworks raadt aan om de terugvlucht pas te boeken aan het eind van de stage, dit om extra kosten te voorkomen mocht de stage om welke reden dan ook afgebroken worden of eerder stoppen.

Hoe meld ik me aan bij Mallorcaworks?

Je kunt je aanmelden via het contactformulier op deze website, of via een mail naar
info@mallorcaworks.com. Check altijd eerst even bij de stagecoördinator van jouw school,
vaak werken ze al samen met Mallorcaworks. Vaak kun je je dan via school aanmelden. Doet jouw school dat nog niet dan kun je je gewoon rechtstreeks aanmelden.

Heb ik recht op een Erasmusbeurs?

Vraag bij jou op school bij de stage coördinator na of school deelneemt aan het Erasmusprogramma. Voor een stage in Spanje via Mallorcaworks is dit een voorwaarde. Ook als je geen beurs ontvangt, neemt jouw school toch vaak deel aan het Erasmusprogramma. Indirect jij ook dus, omdat je op deze school zit. Vaak ontvang je geen of minder beurs indien je gratis huisvesting gaat ontvangen. Elke school regelt dit anders. HBO leerlingen moeten zelf een beurs aan vragen bij het Erasmus+ programma, op school zijn speciale afdelingen voor internationalisering die je hierover kunnen informeren.

Loopt mijn studiefinanciering door als ik in het buitenland ben?

Vraag bij jou op school bij de stage coördinator na of school deelneemt aan het
Erasmusprogramma. Voor een stage in Spanje via Mallorcaworks is dit een voorwaarde.
Ook als je geen beurs ontvangt, neemt jouw school toch vaak deel aan het Erasmusprogramma. Indirect jij ook dus, omdat je op deze school zit. Vaak ontvang je geen of minder beurs indien je gratis huisvesting gaat ontvangen. Elke school regelt dit anders. HBO leerlingen moeten zelf een beurs aan vragen bij het Erasmus+ programma, op school zijn speciale afdelingen voor internationalisering die je hierover kunnen informeren.

Heb ik speciale kleding nodig voor mijn stage?

Bij de meeste bedrijven krijg je een uniform Nette zwarte werkschoenen zijn bijna overal
gewenst. Per stage is dit verschillend. Mallorcaworks zal jou op tijd informeren over de kledingvoorschriften.

Kan ik een auto huren of autorijden op Mallorca? Kan ik een scooter huren?

Je moet minstens een jaar een rijbewijs hebben en er is een leeftijdsgrens. Vaak betaal je onder de 27 jaar een hogere verzekeringsprijs.
Om een scooter te huren heb je een scooter-rijbewijs of een autorijbewijs nodig.

Beschikt Mallorca over goed openbaar vervoer?

Mallorca beschikt over een uitstekend openbaar vervoer. Er gaan overal bussen heen en rond Palma rijden er treinen en is er een metro. Vanaf alle grotere toeristische plaatsen gaan er snelbussen rechtstreeks van en naar het vliegveld en vanaf daar pendelbussen naar de hoofdstad. Het openbaar vervoer is heel betaalbaar en bij Tabakszaken kunnen er 10 rittenkaarten worden gekocht.

Hoe kom ik aan alle nodige

Hoe kom ik aan alle nodige informatie over Mallorca?

Van Mallorcaworks krijgt elke student een reisgids met allemaal nuttige tips en informatie. Ook is er altijd een GoogleMaps kaart waarop te zien is waar alle andere studenten werken, zodat je met ze kunt afspreken?

Kom ik ook in contact met de andere studenten op mallorca?

Jazeker, Mallorcaworks organiseert af en toe activiteiten voor alle studenten. Daarnaast wordt je via de groepsapp en Social Media groep oer alles op de hoogte gehouden. Er zijn n het hoogseizoen meer dan 100 andere studenten op het eiland, dus je gaat zeker niet eenzaam worden. Mallorcaworks brengt jou indien je dit wenst altijd in contact met l leuke studenten die dichtbij jou wonen en werken. Er zijn ook altijd speciale app groepjes per gebied.

Gelukkige student

Top bedrijf! Albertina denkt mee, is meelevend en begaan met de studenten die via Mallorcaworks een stageplek zoeken. Ze beantwoordt mailtjes snel en blijft gedreven zoeken totdat ze de juiste stageplek voor studenten heeft gevonden. Een echte aanrader!

Albertina a.k.a. Mallorcaworks staat altijd volledig voor je klaar. Je hoeft maar een berichtje te sturen en ze is er. Dit geeft een heel veilig gevoel, je bent namelijk toch “alleen” in het buitenland.

Super goed begeleid door Albertina! Reageert altijd snel op de app & is er wanneer je haar nodig hebt! Super tof! Albertina super bedankt!

Mallorcaworks

Wij begeleiden stagiairs van A tot Z: we zoeken een passend stagebedrijf, goede huisvesting en we regelen jouw transfer bij aankomst. Ook belangrijk: we helpen je met alle verplichte en noodzakelijke documenten voor jouw stage!

© 2020 Mallorcaworks